zondag 6 oktober 2019

Week 5: verslag

Dag allemaal!

Weer een week voorbij... De tijd vliegt!

Maandag was er iemand jarig: Lander! 's Morgens lagen er 2 ballonnen te wachten in zijn troon. Lander mocht zelf kiezen wat ze zouden doen na de middag: een film kijken, een gezelschapsspel spelen, kleien, knutselen, met iets anders spelen... Hij koos ervoor om met de houten trein te spelen. Het werd een leuke speel-namiddag voor iedereen! Hij had ook een lekkere cake bij, omhuld met een laagje chocolade... Dat was lekker smullen!



Dinsdag was het weer tijd om wat meer te werken. Bij taal hebben we verder gewerkt rond het herkennen van onze 2 globaalwoorden: GOM en KLEURPOTLOOD. Binnenkort zullen we beginnen met het ontleden van het woord GOM. Bij rekenen hebben de leerlingen oefeningen gemaakt waarbij ze hetzelfde moesten zoeken. Daarbij probeerden ze telkens te vertellen waarom het hetzelfde was, wat niet altijd even makkelijk was, maar wel heel leerrijk! Vandaag hebben we ook voor het eerst met onze individuele dagschema's gewerkt. Zo kunnen de kinderen zien wat ze elk beurtje moeten doen en kunnen ze hun eigen dagverloop voorspellen.




Woensdag hebben we verder geoefend met de schema's. Vanaf nu gaan we elke dag het schema van de vorige dag op de juiste manier opruimen en daarna het schema van vandaag ophangen. Na elk beurtje verplaatsen we het blauwe pijltje, zodat de leerlingen kunnen volgen waar we zijn. Dat is al een hele karwei! Bij W.O. hebben we geleerd over de verschillende haarkleuren en -stijlen die er bestaan. Wat zijn dat er veel! Iedereen heeft andere haren!



Donderdag was er plots geen les W.O., omdat gebarenjuf Ilse en juf Marijke allebei ziek waren. Springjuf Katrien en logopediste juf An hebben vandaag in de klas gestaan en verder gewerkt met de kinderen. Dat was een beetje anders, maar ook leuk! In de namiddag hebben de kinderen geknutseld met verf en afwasborstels... Foto's van het resultaat vinden jullie volgende week op deze blog!



Vrijdag waren juf Katrien en juf An weer in de klas om samen met de kinderen te werken. Bij taal werden de globaalwoorden herhaald, bij rekenen werden nog wat rekenbegrippen ingeoefend. Ook aan het knutselwerkje konden de leerlingen verder werken vandaag.
Benieuwd naar het resultaat? Neem volgende week nog eens een kijkje! Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.