zondag 20 oktober 2019

Week 7: verslag

Dag iedereen,

Deze 'weekendbrief' heeft een weekje moeten wachten, omdat ik (juf Marijke) ziek ben geweest. Voorbije week was ik terug van de partij, waardoor jullie hier weer een kort verslagje kunnen lezen!

Maandag was het een erg triestige dag. We kregen het droevige nieuws dat een dierbare collega, juf Goele van DSH+ 2, plots overleden was. De kinderen zagen het verdriet van alle juffen en gingen daar met zorg mee om, wat heel mooi was om te zien. De directeur en een paar juffen hebben geprobeerd om uit te leggen wat er aan de hand was, en de kinderen hebben allemaal een mooie tekening gemaakt om dierbaren van juf Goele een hart onder de riem te steken.



Dinsdag hebben de leerlingen bij ritmiek een griezel-dansje geleerd voor Halloween. Ze voelden zich als echte spoken! Tijdens het beurtje van schrijven hebben de kinderen een mooie paddenstoel gevouwen, waarmee ze de fijne motoriek oefenden en ineens de klas herfstig konden inkleden.



Woensdag was het een echte 'schoolwerk-dag'. Bij taal oefenden we de woordenschat verder in, bij rekenen deden we oefeningen rond 'meer', 'minder', 'eerste', 'laatste', 'middelste'. Daarnaast hebben de kinderen ook flink gelezen en gepuzzeld.












Donderdag hebben alle leerlingen een mooi kaartje met een hartje op geknutseld. Alle klassen binnen de DSH-afdeling deden dat. Die hartjes werden nadien samengevoegd tot een prachtige collage, die tijdens de afscheidsdienst van juf Goele aan de familie werd gegeven namens onze school. De kinderen hebben dat erg mooi gedaan.
Donderdag was er ook een jarige in de klas: juf Katrien! De leerlingen hebben na de laatste speeltijd een lekker wafeltje gegeten, zelfgemaakt door juf Katrien, en mochten daarna kiezen wat ze wilden doen. Ze hebben samen een leuk filmpje gekeken.


Vrijdag hebben de leerlingen geleerd over 'links' en 'rechts' en hebben ze dat op verschillende manieren ingeoefend. Na de middag hebben we mooie herfstbomen geknutseld, met verf en afwasborstels. Dat vonden ze eerst een beetje grappig, maar toch leuk om te doen! Kijk hieronder maar eens hoe goed ze het gedaan hebben. Volgende week maken we deze schilderijtjes af met een passepartout.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.